O‘ZBEKISTONDA TANK BO‘LINMALARINING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida tankbo‘linmalarining tarixiy shakllanishi, ularning Sovet Ittifoqi davridagi ildizlari, mustaqillikdan so‘nggi islohotlar va zamonaviy rivojlanish bosqichlari yoritib berilgan. Shuningdek, tank bo‘linmalarining tarkibiy tuzilishi, ularni tayyorlash tizimi, o‘quv mashg‘ulotlari, modernizatsiya jarayonlari va harbiy sanoatdagi o‘rni haqida tahliliy ma’lumotlar keltirilgan. Mavzuning dolzarbligi harbiy salohiyatni mustahkamlashda tank bo‘linmalarining o‘rni bilan asoslanadi.