YOSHLARNI KITOBGA QIZIQTIRISH: NAZARIY ASOSLAR, EMPIRIK YONDASHUVLAR VA ZAMONAVIY MUAMMOLAR ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada yoshlarni kitob o‘qishga qiziqtirish masalasi chuqur tahlil qilinadi. Nazariy va empirik tadqiqotlar asosida yoshlar orasida kitobxonlik madaniyatini rivojlantirishning muhim omillari, tarixiy va zamonaviy yondashuvlari, milliy va xorijiy tajribalar, shuningdek, zamonaviy axborot texnologiyalarining ta’siri ko‘rib chiqiladi. Muallif, mavjud muammolar, zamonaviy metodlar va yoshlar motivatsiyasini shakllantirish strategiyalarini tanqidiy tahlil qiladi hamda yangi ilmiy yondashuvlarni taklif etadi.