IFTIXORIMSAN BAYROG‘IM ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi Davlat bayrog‘ining tarixiy-huquqiy maqomi, ma’naviy-ramziy mazmuni va yoshlar qalbida milliy g‘urur hamda vatanparvarlik tuyg‘usini shakllantirishdagi o‘rni ilmiy adabiyotlar asosida tahlil qilinadi. Zamonaviy tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, davlat bayrog‘i shunchaki rasmiy belgi emas, balki milliy o‘zlik, tarixiy xotira, suverenitet va fuqarolik birdamligining muhim timsolidir. Maqolada bayroqning davlat ramzi sifatidagi konstitutsiyaviy-huquqiy asoslari, uning mustaqillik g‘oyasi bilan uzviy bog‘liqligi, ijtimoiy ong va tarbiya jarayonidagi ahamiyati o‘zaro bog‘liqlikda yoritiladi. Xulosa sifatida, O‘zbekiston Davlat bayrog‘i xalqimizning sha’ni, g‘ururi va kelajakka ishonchini mujassam etgan ulug‘ timsol ekani asoslab beriladi