TIBBIY XIZMAT KO‘RSATISHDA KASBIY KOMPETENSIYA VA PSIXOLOGIK YONDASHUV INTEGRATSIYASI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada tibbiy xizmat ko‘rsatish jarayonida kasbiy kompetensiya va psixologik yondashuv integratsiyasining nazariy-amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Tibbiyot xodimining kasbiy kompetensiyasi klinik bilim, diagnostik fikrlash, amaliy ko‘nikma, etik mas’uliyat, bemor xavfsizligi va jamoaviy ishlash qobiliyatini o‘z ichiga oladi. Psixologik yondashuv esa bemorning emotsional holatini tushunish, samarali muloqot o‘rnatish, empatiya, ishonchli munosabat, stress va xavotirni kamaytirish hamda davolashga rioya qilishni kuchaytirishga xizmat qiladi. Maqolada shifokor-bemor munosabatlari, bemorga yo‘naltirilgan tibbiy xizmat, kommunikativ kompetensiya, TeamSTEPPS, Calgary–Cambridge modeli va tibbiyot psixologiyasi tamoyillari asosida integrativ yondashuvning klinik natijadorlik va bemor qoniqishiga ta’siri yoritiladi.