JAMIYAT TARAQQIYOTIDA INSON QADRI VA IJTIMOIY ISHONCH OMILINING AHAMIYATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada jamiyat taraqqiyotida inson qadri va ijtimoiy ishonch omilining ahamiyati O‘zbekistonning konstitutsiyaviy-huquqiy islohotlari, Prezident nutqlari va strategik taraqqiyot hujjatlari asosida tahlil qilinadi. Inson qadri davlat siyosatining markaziy mezoni sifatida shaxsning huquq va erkinliklari, sha’ni, farovonligi, ijtimoiy himoyasi hamda adolatli boshqaruvga bo‘lgan ehtiyoji bilan bog‘liq holda yoritiladi. Ijtimoiy ishonch esair fuqarolar, davlat institutlari, mahalla, sud-huquq tizimi va jamiyat a’zolari o‘rtasidagi barqaror munosabatlarni ta’minlovchi muhim omil sifatida baholanadi.