RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA KICHIK BIZNES SUBYEKTLARINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida kichik biznes subyektlarini rivojlantirish istiqbollari iqtisodiy, tashkiliy va texnologik omillar asosida tahlil qilinadi. Raqamli transformatsiya kichik biznes uchun elektron savdo, raqamli marketing, onlayn to‘lovlar, avtomatlashtirilgan hisob-kitob, mijozlar bilan ishlash tizimlari, sun’iy intellekt vositalari va ma’lumotlar tahlili orqali yangi imkoniyatlar yaratishi asoslab beriladi. Maqolada kichik biznes samaradorligini baholashda raqamli kapital ishtirokidagi ishlab chiqarish funksiyasi, raqamli transformatsiya indeksi, investitsiya rentabelligi, elektron savdo konversiyasi va transaksion xarajatlar modeli kabi iqtisodiy formulalardan foydalaniladi. Shuningdek, O‘zbekistonda raqamli iqtisodiyot va kichik tadbirkorlikni rivojlantirishga oid me’yoriy-huquqiy hujjatlar hamda xalqaro tashkilotlarning ilmiy-amaliy tavsiyalari tahlil qilinadi.