PEDAGOGIK ILM SOHASINI TANLASH MOTIVLARI VA UNING JAMIYAT TARAQQIYOTIDAGI AHAMIYATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada pedagogik ilm sohasini tanlashning ijtimoiy, ma’naviy, kasbiy va ilmiy omillari tahlil qilinadi. Pedagoglik faqat kasb sifatida emas, balki jamiyat taraqqiyoti, yosh avlod tarbiyasi, milliy qadriyatlar davomiyligi va inson kapitalini rivojlantirish bilan bog‘liq mas’uliyatli faoliyat turi sifatida yoritiladi. Maqolada pedagogik ilmning ta’lim-tarbiya jarayonidagi o‘rni, o‘qituvchi shaxsining jamiyatdagi maqomi, pedagogik mahorat, ta’lim sifati, zamonaviy pedagogik texnologiyalar va ilmiy-pedagogik izlanishlarning ahamiyati ochib beriladi. Shuningdek, O‘zbekistonda pedagogik ta’limni rivojlantirishga oid me’yoriy-huquqiy hujjatlar va milliy pedagogik meros asosida pedagogik sohani tanlashning dolzarbligi asoslanadi.