BADIIY KULOLCHILIKDA SERVIS TO‘PLAMLARINING TARIXI VA ZAMONAVIY RIVOJLANISHI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Badiiy kulolchilik-qadimiy hunarmandchilik sohasi bo‘lib, bugungi kunda nafaqat xalq amaliy san’ati na’munasi sifatida, balki bolalar estetik tarbiyasiga xizmat qiluvchi vosita sifatida ham katta ahamiyat kasb etmoqda. Ayniqsa, bolalar uchun mo‘ljallangan kulolchilik buyumlari nafaqat amaliy jihatdan qulay va xavfsiz bo‘lishi, balki ularning estetik didini shakllantiruvchi, tasavvurini boyituvchi vosita bo‘lishi lozim. Servis to‘plami orqali insonlarning kayfiyati, tasavvuri, estetik qarashlari va hissiy olamiga mos shakl, rang va bezaklar orqali mehr-muhabbat, quvonch, beg‘uborlik obrazlari ifodalangan. Shuningdek, milliylik va zamonaviylik uyg‘unligida yondashilib, mos g‘oya va obrazlar tanlanadi.