MEHR-OQIBAT — INSONIY FAZILATLARNING YUKSAK NAMOYONIDIR ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada mehr-oqibatning inson hayotidagi o‘rni, uning axloqiy, psixologik, pedagogik va ma’naviy jihatlari chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqotda mehr-oqibat tushunchasining tarixiy ildizlari, zamonaviy talqini va uni shakllantirishning ijtimoiy-pedagogik omillari yoritiladi. Shuningdek, raqamli jamiyatda mehr-oqibatni saqlab qolish muammolari va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rsatiladi.