Ekologik monitoringda sun’iy intellektdan foydalanishning samaradorligi va istiqbollari ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada ekologik monitoring tizimlarida sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning nazariy asoslari, amaliy ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, sun’iy intellekt yordamida atrof-muhit holatini real vaqt rejimida kuzatish, prognozlash va ekologik muammolarni erta aniqlash imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari sun’iy intellekt ekologik monitoring tizimlarining aniqligi va tezkorligini oshirishda muhim vosita ekanligini ko‘rsatadi.