V.V. BARTOLD ASARLARIDA FARG‘ONA TARIXINING AKS ETISHI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada akademik V.V. Bartoldning fundamental asarlarida Farg‘ona vodiysining o‘rta asrlar davri tarixi, uning tarixiy geografiyasi va ijtimoiy-siyosiy hayoti tahlil qilingan. Muallif tomonidan vodiy shaharlari va etnik jarayonlarining o‘rganilish darajasi yoritilgan.