RAHBAR KADRLAR MALAKASINI OSHIRISH TIZIMIDA TARJIMA FAOLIYATINING O‘RNI VA FUNKSIONAL XUSUSIYATLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
. Mazkur maqolada rahbar kadrlar malakasini oshirish tizimida tarjima faoliyatining nazariy va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Sohaviy tarjimaning lingvistik, pragmatik hamda diskursiv xususiyatlari boshqaruv kommunikatsiyasi misolida yoritiladi. Shuningdek, tarjima faoliyatining professional kompetensiyani rivojlantirishdagi o‘rni, xalqaro hamkorlikni mustahkamlashdagi ahamiyati hamda zamonaviy boshqaruv diskursidagi funksional jihatlari ilmiy asosda tadqiq etiladi.