ANALYSIS OF VOCABULARY TEACHING STRATEGIES ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada lug‘at boyligini o‘qitish strategiyalarining tahlili yoritilgan. Tadqiqot davomida an’anaviy va zamonaviy lug‘at o‘qitish usullari, kommunikativ yondashuv, kontekst asosida o‘qitish, vizual metodlar, o‘yin texnologiyalari hamda axborot texnologiyalaridan foydalanish masalalari o‘rganildi. Shuningdek, lug‘at boyligini rivojlantirishda o‘qish, tinglab tushunish va mustaqil ta’limning ahamiyati tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari samarali lug‘at o‘qitish o‘quvchilarning kommunikativ kompetensiyasini, til ko‘nikmalarini va o‘quv motivatsiyasini rivojlantirishini ko‘rsatadi. Maqolada zamonaviy, interaktiv va o‘quvchiga yo‘naltirilgan strategiyalar eng samarali yondashuv sifatida baholangan.