TISHLARNING RIVOJLANISHI VA CHIQISHI: ODONTOGENEZ, MINERALIZATSIYA, TISH FORMULALARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada tishlarning embrional rivojlanish jarayoni, odontogenez bosqichlari, mineralizatsiya mexanizmlari hamda sut va doimiy tishlarning anatomik formulalari zamonaviy anatomik va gistologik manbalar asosida batafsil tahlil qilingan. Tishlarning shakllanishida ishtirok etuvchi epitelial va mezenximal to‘qimalarning o‘zaro ta’siri, tish kurtagining hosil bo‘lishidan boshlab emal, dentin va sement qatlamlarining rivojlanishigacha bo‘lgan bosqichlar yoritilgan.