USING STYLISTIC DEVICES TO ENHANCE READING COMPREHENSION IN ESL LEARNERS ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqola ingliz tilini chet tili sifatida o‘rganayotgan talabalar uchun o‘qib tushunishni rivojlantirishda stilistik vositalarning o‘rnini o‘rganishga bag‘ishlangan. Metafora, o‘xshatish, tasviriylik va jonlantirish kabi vositalarning matnni chuqurroq anglash va talabalarning tahliliy ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot aralash metod asosida olib borilgan bo‘lib, test natijalari hamda kuzatuv va suhbatlardan olingan ma’lumotlarni o‘z ichiga oladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, stilistik vositalardan foydalanilgan ta’lim jarayonida talabalar faolroq ishtirok etadi, yaxshiroq xulosa chiqaradi va matnni chuqurroq tushunadi. Xulosa sifatida, ushbu yondashuv ESL ta’limida tanqidiy fikrlash va til kompetensiyasini rivojlantirishda samarali ekanligi ta’kidlanadi.