WAYS TO DEVELOP READING SKILLS IN A FOREIGN LANGUAGE. TEXT SELECTION ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada chet tilida o‘qish ko‘nikmalarini rivojlantirish usullari, ayniqsa matn tanlash masalasi tahlil qilinadi. Unda o‘quvchilarning tushunishi va motivatsiyasini oshirishda mos, qiziqarli va darajaga mos matnlarni tanlash muhimligi yoritilgan. Tadqiqot nazariy tahlil va pedagogik kuzatuvlarga asoslangan bo‘lib, o‘qish strategiyalari, lug‘at boyligini rivojlantirish hamda o‘qish bosqichlarining ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, to‘g‘ri tanlangan matnlar va interaktiv metodlar o‘quvchilarning o‘qish ko‘nikmalarini sezilarli darajada yaxshilaydi va mustaqil o‘rganishni rivojlantiradi.