RENDERING FUTURISTIC TERMINOLOGY IN TRANSLATION: PROBLEMS AND SOLUTIONS ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqola futuristik terminologiyani tarjima qilish jarayonida yuzaga keladigan muammolar va ularning samarali yechimlarini tahlil qiladi. Tadqiqotda yangi va hali shakllanmagan tushunchalarni ifodalovchi terminlarni tarjima qilishda duch kelinadigan lingvistik, madaniy va konseptual qiyinchiliklar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, qarz olish, tavsifiy tarjima, yangi so‘z yasash va kontekstual tahlil kabi strategiyalarning samaradorligi asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari futuristik terminlarni tarjima qilishda moslashuvchan va kompleks yondashuv zarurligini ko‘rsatadi.