TIRIK ORGANIZMLARDA ELEKTR TOKI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur ilmiy maqola tirik organizmlarda elektr toki hosil bo‘lishi, uning fizik va biologik asoslari hamda tibbiy ahamiyatini kompleks tarzda o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda bioelektrik hodisalarning kelib chiqishi, hujayra membranasidagi ion almashinuvi, nerv impulslarining tarqalishi va mushak faoliyatidagi elektr jarayonlar zamonaviy ilmiy yondashuv asosida tahlil qilingan. Maqolada elektr tokini hosil qiluvchi asosiy omillar sifatida membrana potensiali, ion kanallari faoliyati va elektrokimyoviy gradientlar ko‘rib chiqilgan.