INGLIZ VA O’ZBEK TILLARIDA FRAZEOLOGIK BIRLIKLAR ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada  ingliz  va  o’zbek  tillaridagi  frazeologik birliklar qiyosiy tipologik jihatdan tahlil etiladi.  Frazeologizmlarning milliy-madaniy xususiyatlari hamda ularni tarjima qilishda yuzaga keladigan muammolar hamda ingliz va o’zbek tillaridagi o’xshash frazeologik birliklar qiyosiy tahlil qilingan