O‘ZBEKISTONDA KICHIK BIZNES VA TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda kichik biznes va tadbirkorlikni rivojlantirishning zamonaviy holati, uning iqtisodiy o‘sishdagi o‘rni hamda istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Shuningdek, kichik biznes subyektlarini qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha davlat siyosati, yaratilayotgan qulay shart-sharoitlar va mavjud muammolar ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Tadqiqot natijasida kichik biznes va tadbirkorlikni yanada rivojlantirishga xizmat qiluvchi samarali mexanizmlar va innovatsion yondashuvlar taklif etiladi. Maqola mamlakat iqtisodiyotining barqaror rivojlanishida tadbirkorlik subyektlarining ahamiyatini ochib beradi.