ЮНГ МОДУЛИНИ АНИҚЛАШ ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Мазкур мақолада қаттиқ жисмларнинг эластиклик хусусиятларини баҳолашда муҳим ўрин тутувчи Юнг модули тушунчаси ва уни аниқлаш усуллари таҳлил қилинди. Юнг модули материалнинг ташқи куч таъсирида қандай деформацияланишини ифодаловчи асосий физик катталик бўлиб, муҳандислик ва тиббий биофизикада кенг қўлланилади.Тадқиқот натижалари кўрсатишича, Юнг модулини аниқлаш материалнинг механик мустаҳкамлиги ва эластиклигини баҳолашда муҳим аҳамиятга эга бўлиб, турли материаллар учун бу кўрсаткич сезиларли фарқ қилади.