ҚАТТИҚ ЖИСМЛАР ВА БИОЛОГИК ТЎҚИМАЛАРНИНГ МЕХАНИК ХОССАЛАРИ: ТИББИЙ-АМАЛИЙ АҲАМИЯТИ ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ушбу илмий мақолада қаттиқ жисмлар ва биологик тўқималарнинг механик хоссалари, уларнинг турлари, ўлчаш усуллари ҳамда тиббиётдаги амалий аҳамияти кенг ёритилган. Айниқса, инсон организмидаги суяк, мушак, пай ва бошқа тўқималарнинг механик хусусиятлари ҳамда уларнинг клиник диагностика ва даволаш жараёнларидаги ўрни таҳлил қилинган.