6-AMINOPIRIDIN-2-KARBON KISLOTASINING [CU(L)2(H2O)2] VA [ZN(L)2(H2O)2] TARKIBLI KOMPLEKS BIRIKMALARINI OLISH VA ULARNING TADQIQI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada Cu(II) va Zn(II) ionlarining 6-aminopiridin-2-karbon kislota bilan kompleks birikmalarini olish jarayoni, eritma muhiti, kompleks birikmaning tuzilishini aniqlashda rentgen tuzilishi tahlili, uning molekulyar va kristall tuzilishi yoritilgan.