ЮРАК ФАОЛИЯТИНИНГ ФИЗИКАВИЙ АСОСЛАРИ ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Юрак – инсон организмида қон айланишини таъминловчи асосий насос орган ҳисобланади. Унинг фаолияти физика қонунлари, айниқса гидродинамика ва механика принципларига асосланади. Ушбу мақолада юрак ишининг физикавий асослари, босим, оқим тезлиги, қон томирлар қаршилиги ва юрак ишининг механик қонуниятлари таҳлил қилинган. Натижалар юракни биологик насос сифатида тушунишда физика қонунларининг муҳим аҳамиятга эга эканлигини кўрсатди.