POLIMERLAR VA ULARNING SANOATDAGI QO‘LLANILISHI: PLASTIKLAR VA ELASTOMERLAR ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Polimerlar kimyo sanoatining muhim komponentlaridan biri bo‘lib, ular ko‘plab sanoat tarmoqlarida keng qo‘llaniladi. Plastiklar va elastomerlar — polimerlarning asosiy turlari bo‘lib, ularning sanoatda qo‘llanilishi kundan-kunga ortib bormoqda. Ushbu maqolada polimerlarning tarkibi, xossalari va sanoatda plastiklar hamda elastomerlarning qo‘llanilishi haqida batafsil ma’lumot beriladi. Maqolada plastiklar va elastomerlarning ishlab chiqarish texnologiyalari, ularning afzalliklari va cheklovlari hamda kelajakdagi rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi. Ushbu materiallar ekologik xavfsizlik, resurslarni tejash va yangi materiallar yaratishdagi o‘rni haqida ham muhokama qilinadi. (sciencedirect.com)