WRITING AS A TYPE OF SPEECH AND A SKILL ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada yozuv nutqning bir turi va muhim kommunikativ ko‘nikma sifatida tahlil qilinadi. Yozuv og‘zaki nutqdan tuzilishi, barqarorligi va kognitiv murakkabligi bilan farq qiluvchi alohida ifoda shakli ekanligi yoritiladi. Tadqiqotda yozuvning nazariy yondashuvlari, uning kognitiv va ijtimoiy tabiati hamda til o‘rganishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, yozuv va boshqa til ko‘nikmalari, ayniqsa o‘qish bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi. Maqolada yozishni o‘qitishning zamonaviy pedagogik usullari hamda raqamli texnologiyalarning yozma muloqotga ta’siri muhokama qilinadi. Natijalar yozuvning ham aqliy jarayon, ham amaliy ko‘nikma ekanligini ko‘rsatadi.