OGʻIZ BOʻSHLIGʻIDAGI MIKROORGANIZMLAR KELTIRIB CHIQARADIGAN KASALLIKLAR ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ogʻiz boʻshligʻi inson organizmidagi eng murakkab mikrobiologik muhitlardan biri bo‘lib, unda yuzlab turdagi mikroorganizmlar yashaydi. Normal sharoitda bu mikroflora muvozanatda bo‘ladi, ammo turli omillar ta’sirida patogen mikroorganizmlar faollashib, turli kasalliklarni keltirib chiqaradi. Ushbu maqolada ogʻiz boʻshligʻidagi mikroorganizmlar, ular sabab bo‘ladigan kasalliklar, patogenez mexanizmlari hamda profilaktika choralari chuqur tahlil qilinadi