KONSTITUTSIYA ERKIN VA FAROVON HAYOT GAROVI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada konstitutsiyaning jamiyat taraqqiyotdagi o‘rni, inson huquqlarini himoya qilishdagi ahamiyati, davlat boshqaruvi barqarorligi va farovon hayot uchun yaratadigan huquqiy kafolatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston Konstitutsiyasining zamonaviy talablarga mas ravishda takomillashuvi hamda  uning demokratik islohotlari jarayonidagi strategik roli ilmiy nuqtai nazardan yoritiladi.