BOSHLANG‘ICH SINFLARDA TABIIY FANLAR DARSLARI ORQALI LOYIHA FAOLIYATINI TASHKIL ETISH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilari uchun tabiiy fanlar darslarida loyiha faoliyatini tashkil etishning metodikasi yoritiladi. Loyiha faoliyati o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, muammoni hal etish, guruhda ishlash, o‘z bilimlarini amaliyotda qo‘llash va kreativ yondashuv ko‘nikmalarini rivojlantirishga yordam beradi. Tabiiy fanlar darslarida loyiha faoliyatini tashkil etish o‘quvchilarni o‘qish jarayoniga yanada faollashtiradi, ularga real hayotdagi muammolarni yechishda yordam beradi. Maqolada loyiha faoliyatini tashkil etishning ilmiy nazariy asoslari, metodik yondashuvlari va o‘quvchilarni loyihalarga jalb etishda qo‘llaniladigan pedagogik texnologiyalar muhokama qilinadi.