MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA BADIIY ADABIYOT ORQALI IJODIY QOBILIYATNI RIVOJLANTIRISH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ijodiy qobiliyatni shakllantirish va rivojlantirishda badiiy adabiyotning ahamiyati o‘rganilgan. Tadqiqot jarayonida bolalarning nutqini boyitish, fantaziyasini rivojlantirish va tasavvur qobiliyatini kengaytirish uchun ertaklar, she’rlar va hikoyalar asosida metodik vositalardan samarali foydalanish imkoniyatlari tahlil qilingan. Maqolada badiiy adabiyotdan foydalangan holda ijodiy faoliyatni rag‘batlantirishning pedagogik shart-sharoitlari va samarali usullari ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, maktabgacha ta’lim muassasalarida o‘quvchilarning ijodiy qobiliyatini rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.