TIBBIY VA BIOLOGIK FIZIKA FANIDA TOVUSHNING HAVODA TARQALISH TEZLIGI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Tovush — bu muhit zarrachalarining tebranishi orqali tarqaladigan mexanik to‘lqin bo‘lib, uning havodagi tarqalish tezligi tibbiy va biologik fizika fanida muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada tovushning havoda tarqalish mexanizmi, tezlikka ta’sir qiluvchi omillar (harorat, zichlik, bosim), hamda tibbiyotdagi qo‘llanilishi (ultratovush diagnostikasi) keng yoritiladi. Maqola IMRAD strukturasida yozilgan bo‘lib, ilmiy va tushunarli tarzda bayon etilgan.