MAHALLIY XOMASHYOLAR ASOSIDA OLINGAN KOMPOZITSION SORBENTLARNING HARORATGA TA’SIRINI TERMOGRAVIMETRIYA USULIDA O‘RGANISH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Kompozitsion sorbentlarning amaliy qo‘llanish samaradorligi ularning termik barqarorligi, strukturaviy mustahkamligi va yuqori harorat sharoitida fizik-kimyoviy xossalarini saqlab qolish qobiliyatiga bevosita bog‘liqdir. Shu sababli ularning harorat ta’sirida parchalanish xususiyatlarini, funksional guruhlarning barqarorligini hamda karbon skeletining termik chidamliligini aniqlash muhim ilmiy va amaliy ahamiyatga ega.