BEHBUDIYNING “PADARKUSH” DRAMASIDA O‘SMIR OBRAZINING BADIIY TALQINI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada Mahmudxoʻja Behbudiyning “Padarkush” asari misolida o‘smir shaxsining ijtimoiy-psixologik shakllanishi masalasi tahlil qilinadi. Asarda aks etgan Toshmurod obrazi orqali yosh avlod tarbiyasidagi muammolar, ilm va ma’rifatning yetishmasligi natijasida yuzaga keladigan fojeali holatlar yoritiladi. Shuningdek, o‘smir shaxsining shakllanishida ijtimoiy muhitning ta’siri ham ilmiy asosda izohlanadi. Maqola yakunida esa o‘smirni barkamol etib tarbiyalashda ilm, ma’naviyat va ijtimoiy omillarning o‘zaro uyg‘unligi muhim ahamiyat kasb etishi haqida xulosa chiqariladi.