BIZNES SUBYEKTINING XALQARO BOZORGA CHIQISH STRATEGIYALARINING NAZARIY ASOSLARI (URAN EKSPORTI MISOLIDA) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu ilmiy ishda biznes subyektlarining xalqaro bozorga chiqish strategiyalarining nazariy asoslari tahlil qilinadi hamda ular uran moddasini eksport qilish misolida yoritib beriladi. Zamonaviy globallashuv jarayonida korxonalar faoliyatining samaradorligini oshirish, yangi bozorlarni egallash va raqobatbardoshlikni kuchaytirish xalqaro iqtisodiy aloqalarga faol kirishishni talab etadi. Shu jihatdan, xalqaro bozorga chiqish strategiyalarini to‘g‘ri tanlash va ilmiy asoslash muhim ahamiyat kasb etadi.