BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA O‘YIN TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH ORQALI QIZIQISHNI ANIQLASH VA RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida o‘yin texnologiyalaridan foydalanish orqali o‘quvchi qiziqishini aniqlash va rivojlantirishning pedagogik asoslari yoritiladi. O‘yin texnologiyalari o‘quvchilarda faol o‘qish motivatsiyasini yaratish va ular uchun qiziqarli va samarali ta’lim muhitini tashkil etishda samarali vosita sifatida ko‘riladi. O‘yinlar, gamifikatsiya, interfaol metodlar va rolli o‘yinlar yordamida o‘quvchilarning qiziqish darajasi oshiriladi, bu esa ularning o‘quv jarayoniga faolligini ta’minlaydi.