ATTORLIK NOMLARINING SEMANTIK TAHLILI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqola attorlik nomlarining semantik tahlilini o‘rganishga qaratilgan bo‘lib, uning asosiy maqsadi turli tillarda attorlik (parfumeriya) nomlarining semantik va pragmatik jihatlarini o‘rganishdan iboratdir. Tadqiqotda o‘zbek va ingliz tillaridagi attorlik nomlari qiyosiy tahlil qilinadi, ularning semantik qatlamlari, kulinariya va estetika asosidagi ma’nolari, shuningdek, brendlar va reklama kontekstidagi foydalanish usullari ko‘rib chiqiladi.