BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA EKOLOGIK TA’LIMNI RIVOJLANTIRISHNING NAZARIY-METODIK ASOSLARI (TABIIY FANLAR MISOLIDA) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
. Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ekologik ta’limni rivojlantirishning nazariy-metodik asoslari tabiiy fanlar darslari misolida yoritiladi. Ekologik ta’limning maqsadi, mazmuni, tamoyillari hamda boshlang‘ich yoshdagi o‘quvchilarning psixologik xususiyatlariga mos metodik yechimlar (kuzatuv, tajriba, loyiha, o‘yin, ekskursiya, STEAM elementlari) tizimlashtiriladi. Shuningdek, ekologik kompetensiyani baholash indikatorlari va sinf amaliyoti uchun qisqa metodik tavsiyalar beriladi.