BOSHLANG‘ICH SINFLARDA INTERFAOL METODLAR ASOSIDA DARS SAMARADORLIGINI OSHIRISH METODIKASI: MAQSAD, TAMOYILLAR VA AMALIY USULLAR ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda interfaol metodlar asosida dars samaradorligini oshirish metodikasi (maqsad, tamoyillar va amaliy usullar) IMRAD formatida yoritildi. Tadqiqotning asosiy g‘oyasi shundan iboratki, interfaol yondashuvlar o‘quvchining faolligi, tushunishi, eslab qolishi va hamkorlikdagi muammolarni hal qilish kompetensiyalarini kuchaytiradi; natijada darsning pedagogik samaradorligi oshadi.