BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA STEAM YONDASHUVI ASOSIDA INNOVATSION O‘QITISHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI: INTEGRATSIYA, KOMPETENSIYA VA NATIJADORLIK ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada boshlang‘ich ta’limda STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) yondashuvi asosida innovatsion o‘qitishning didaktik imkoniyatlari tahlil qilinadi. STEAMning fanlararo integratsiya mexanizmlari, kompetensiya shakllantirish salohiyati hamda natijadorlikni baholash indikatorlari (mahsulot, jarayon, transfer) asoslab beriladi. “Muammo–loyiha–prototip–taqdimot–refleksiya” sikliga tayangan amaliy model, dars dizayni va baholash rubrikasi taklif etiladi.