INNOVATSION TA’LIM SHAROITIDA BO‘LAJAK TARBIYACHILARNING KASBIY REFLEKSIYA MADANIYATINI RIVOJLANTIRISH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada innovatsion ta’lim sharoitida bo‘lajak tarbiyachilarning kasbiy refleksiya madaniyatini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Kasbiy refleksiyaning pedagog shaxsini shakllantirishdagi o‘rni, uni rivojlantirishning samarali usullari va innovatsion texnologiyalar asosida tashkil etish yo‘llari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida reflektiv kompetensiyani oshirishga qaratilgan metodik yondashuvlar ishlab chiqilgan hamda ularning samaradorligi asoslab berilgan.Bugungi kunda ta’lim tizimida pedagoglardan yuqori kasbiy salohiyat, ijodiy yondashuv hamda o‘z faoliyatini tanqidiy tahlil qila olish ko‘nikmalari talab etilmoqda. Ayniqsa, maktabgacha ta’lim tizimi uchun kadrlar tayyorlash jarayonida bo‘lajak tarbiyachilarning shaxsiy va kasbiy rivoji muhim ahamiyat kasb etadi.Innovatsion ta’lim sharoitida bo‘lajak tarbiyachilarning kasbiy refleksiya madaniyatini rivojlantirish pedagogik jarayonning samaradorligini oshirish, ta’lim sifatini yaxshilash va zamonaviy ta’lim talablariga mos kadrlarni tayyorlashda muhim omil hisoblanadi.