YANGI O‘ZBEKISTON SHAROITIDA BARKAMOL SHAXSNI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI VA ULARNING AMALIY SAMARADORLIGI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada Yangi O‘zbekiston sharoitida barkamol shaxsni shakllantirishning pedagogik-psixologik mexanizmlari (qadriyatga yo‘naltirilgan tarbiya, kompetensiyaga asoslangan ta’lim, motivatsion-regulyativ qo‘llab-quvvatlash, refleksiya va metakognitiv boshqaruv, ijtimoiy-emotsional ko‘nikmalar, oila–maktab–mahalla hamkorligi, raqamli ta’lim muhitida xavfsiz rivojlanish) tizimli yondashuv asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, mazkur mexanizmlarning amaliy samaradorligini ta’minlaydigan shartlar, indikatorlar va baholash mezonlari taklif etiladi.