STEM YONDASHUVI ASOSIDA INNOVATSION TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISH: TABIIY FANLAR O‘QUVCHILARIDA KOGNITIV QOBILIYATLARNI O‘SISHIGA TA’SIRI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqola STEM (Fan, Texnologiya, Muhandislik va Matematika) yondashuvi asosida innovatsion tafakkurni rivojlantirishning tabiiy fanlar o‘quvchilarida kognitiv qobiliyatlarning o‘sishiga ta’sirini o‘rganadi. Maqolada STEM yondashuvining asosiy prinsiplari va uning ta'lim jarayonida qanday qilib innovatsion tafakkurni rivojlantirishga xizmat qilishi tahlil qilinadi.