KOMPOST – TUPROQ UNUMDORLIGINI OLISHNING MUHIM VOSITASI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada kompost ozuqasini  xalq xo‘jaligi va qishloq xo‘jaligidagi ahamiyati, uning iqtisodiy va ekologik samaradorligi, tuproq unumdorligini oshirishdagi roli hamda organik o‘g‘it sifatida qo‘llanilishi tahlil qilingan. Shuningdek, O‘zbekistonda organik o‘g‘itlardan foydalanish borasidagi davlat siyosati, Prezident qaror va farmonlari, kompostlash bo‘yicha amalga oshirilayotgan ishlar hamda xorijiy tajribalar bilan qiyosiy tahlil berilgan.