TUPROQ SHO‘RLANISHI VA UNI OLDINI OLISH CHORALARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada shoʻrlangan tuproqlarning tasnifi, tashxislash usullari, ekologik va iqtisodiy taʼsirlari, shuningdek ularni rekultivatsiya qilishning zamonaviy usullari muhokama qilinadi. Maqolada shoʻrlangan tuproqlarning qayta tiklash mexanizmlari, fizik-kimyoviy xususiyatlari, gidrologik jarayonlari va biologik faolligi chuqur tahli qilingan. Tuproq shoʻrlanishining sabab-sonogʻlari, uning oʻsimliklar va tuproq mikroorganizmlariga taʼsiri, shoʻrlangan tuproqlarni qayta tiklashning agrokimyoviy, biologik va muhandislik usullari keng yoritilgan. Maqolada, shuningdek, Oʻzbekiston sharoitida shoʻrlangan tuproqlarni boshqarishning amaliy tajribalari va ilmiy yutuqlari taqdim etilgan. Tadqiqot natijalari tuproqshunoslar, agronomlar, ekologlar va qishloq xoʻjaligi mutaxassislari uchun amaliy ahamiyatga ega.