KOMPYUTER TARMOQLARINING TASHKILOT VA KORXONALARDAGI AHAMIYATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Zamonaviy raqamli davrda kompyuter tarmoqlari tashkilotlar va biznes faoliyatining ajralmas qismiga aylandi. Ular axborot almashinuvida, resurslardan samarali foydalanishda va boshqaruv jarayonlarini soddalashtirishda muhim rol o'ynaydi. Axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi bilan zamonaviy boshqaruv, tezkor aloqa va ishonchli axborot almashinuvini kompyuter tarmoqlarisiz tasavvur qilib bo'lmaydi. Tarmoqlar boshqaruv jarayonlarini soddalashtiradi. Menejment ma'lumotlarni real vaqt rejimida kuzatib borish va tahlil qilish hamda tezkor qarorlar qabul qilish imkoniyatiga ega.