THE IMPACT OF TECHNOLOGY ON MODERN EDUCATION ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimida texnologiyaning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda ta’lim jarayoniga raqamli texnologiyalarni joriy etishning ijobiy jihatlari, jumladan, ta’lim resurslariga kengroq kirish imkoniyati, o‘quvchilarning faolligi va mustaqil o‘rganish ko‘nikmalarining rivojlanishi yoritilgan. Shuningdek, o‘qituvchining roli an’anaviy bilim beruvchidan yo‘naltiruvchi va maslahatchiga aylanishi masalasi ko‘rib chiqilgan. Maqolada texnologiyadan foydalanish jarayonida yuzaga keladigan muammolar, xususan, raqamli tengsizlik va texnik malaka yetishmasligi ham tahlil etiladi. Tadqiqot natijalari texnologiyadan samarali foydalanish ta’lim sifatini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.