BOSHLANGʻICH SINFLARDA ONA TILI VA OʻQISH SAVODXONLIGI DARSLARIGA KREATIV FIKRLASH ASOSIDA TAYYORLASH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Boshlangʻich ta’limda ona tili va oʻqish savodxonligi fanlari o‘quvchining nutqiy rivoji, matnni anglash, fikrni yozma va ogʻzaki ifodalash, muloqot madaniyati hamda intellektual faoliyatining tayanch poydevorini belgilaydi. Zamonaviy ta’lim siyosati kompetensiyaviy yondashuvni kuchaytirar ekan, boshlangʻich sinflarda kreativ fikrlashni darsga tayyorlash (rejalashtirish) jarayonining markaziy didaktik sharti sifatida qarash zarurati ortmoqda.