BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARIDA EKOLOGIK-MADANIY KOʻNIKMALARINI SHAKLLANTIRISHDA KOGNITIV TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH METODIKASI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada boshlangʻich sinf oʻquvchilarida ekologik-madaniy koʻnikmalarni shakllantirish jarayonini kognitiv texnologiyalar asosida metodik loyihalash masalasi yoritiladi. Yondashuvning dolzarbligi ekologik ta’limni uzluksiz ta’lim tizimiga integratsiya qilish bo‘yicha milliy konseptual hujjatlar hamda barqaror rivojlanish ta’limi bo‘yicha xalqaro yo‘riqnomalarda belgilangan vazifalar bilan asoslanadi.