CLIL MODELINING AN’ANAVIY CHET TILI O`QITISH USULLARI BILAN QIYOSIY TAHLILI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Chet tillarini o`qitishda so`nggi yillarda mazmun va tilni integrativ o`rgatishga qaratilgan CLIL (Content and Language Integrated Learning) modeli jahon ta’lim tizimida keng qo`llanila boshladi. Ushbu yondashuv Yevropa Ittifoqining 1995-yildagi “White Paper on Education and Training: Teaching and Learning – Towards the Learning Society” hujjatida ilk bor strategik yo`nalish sifatida taklif qilingan. Keyinchalik CLIL metodik asoslari David Marsh (1994, 2002), Do Coyle, Philip Hood va David Marsh (2010) tomonidan ishlab chiqilgan hamda Yevropa Kengashining CEFR (2018) – Common European Framework of Reference for Languages hujjati bilan metodik jihatdan muvofiqlashtirilgan.