2024–2025-YILLARDA OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARI NARXLARINING OSHISHI: OMILLAR, OQIBATLAR VA BARQARORLASHTIRISH CHORALARINING TAHLILI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada 2024–2025-yillarda oziq-ovqat mahsulotlari narxlarining oshishi, uning asosiy omillari, ijtimoiy-iqtisodiy oqibatlari hamda narxlarni barqarorlashtirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida global iqtisodiy o‘zgarishlar, geosiyosiy beqarorlik, logistika zanjiridagi uzilishlar, iqlim o‘zgarishlari, energiya narxlarining o‘sishi va importga qaramlikning saqlanib qolishi kabi omillar narxlarning keskin ko‘tarilishiga olib kelayotgan asosiy faktorlar sifatida baholandi.